Ако сакате да имате долг и здрав живот треба да ги одбегнувате некои намирници кој можете да ги најдете по рафтовите во продавниците. Иако се во убави паковања сепак подобро е да одбегнувате нивно конзумирање. Токсините се штетни за било кој човек не постои човек на кој токсините не му можат ништо.
1. Паштета се прави од нај евтиното и нај не квалитетното месо. Но тоа е по малиот проблем со овој производ кој можеме да го најдеме по рафтовите за прехрамбени производи. Во паштетата се ставаат кожи и коски. Поголем дел од паштетата е вода а со нејзе се ставени и разни зачини, маснотии и скроб. Во некои паштети се ставаат и емулгатори и останати хемикалии, месото е само 30%.
Ако веќе сакате толку многу да конзумирате паштета можете да ја направите во вашата кујна, со тоа ќе знаете што е тоа кое го јадете.
2. Маргаринот е направен од растително масло. Во процесот на термичка обработка за добивање на маслото од сончоглед се уништуваат сите витамини. Нутриционистите тврдат дека со конзумирање на маслото се зголемува потенцијалната шанса за добивање на рак. Цврстината која ја добива маргаринот се добива со помош на хемикалии. Заменете го маргаринот со сало и со тоа избегнувате уште еден опасен производ.
3. Виршлите се прават од: Нокти, кожа, жили, црева и месо од нај лош квалитет. Се мелат состојките се до нивно непрепознавање и им се додава многу сол, зачини, вода,соја, скроб, конзерванси и боја од екстрат на пиперка.
Како замена можете да користите домашни колбаси, во кој сигурно ќе го знаете нивниот состав.
1. Паштета се прави од нај евтиното и нај не квалитетното месо. Но тоа е по малиот проблем со овој производ кој можеме да го најдеме по рафтовите за прехрамбени производи. Во паштетата се ставаат кожи и коски. Поголем дел од паштетата е вода а со нејзе се ставени и разни зачини, маснотии и скроб. Во некои паштети се ставаат и емулгатори и останати хемикалии, месото е само 30%.
Ако веќе сакате толку многу да конзумирате паштета можете да ја направите во вашата кујна, со тоа ќе знаете што е тоа кое го јадете.
2. Маргаринот е направен од растително масло. Во процесот на термичка обработка за добивање на маслото од сончоглед се уништуваат сите витамини. Нутриционистите тврдат дека со конзумирање на маслото се зголемува потенцијалната шанса за добивање на рак. Цврстината која ја добива маргаринот се добива со помош на хемикалии. Заменете го маргаринот со сало и со тоа избегнувате уште еден опасен производ.
3. Виршлите се прават од: Нокти, кожа, жили, црева и месо од нај лош квалитет. Се мелат состојките се до нивно непрепознавање и им се додава многу сол, зачини, вода,соја, скроб, конзерванси и боја од екстрат на пиперка.
Како замена можете да користите домашни колбаси, во кој сигурно ќе го знаете нивниот состав.